Konings cupcakes

Konings cupcakes

Donderdag is het zover! De koning wordt dan 50 en dat wordt goed gevierd in Nederland! Diverse rommelmarkten, activiteiten en feestjes!

Bij de bakkers en supermarkten kun je terecht voor de oranje tompouce en oranje gebak. Maar wil je graag zelf wat maken of is een keer wat anders?! Ik heb vanille cupcakes gemaakt met een toef vanille crème en gedecoreerd met rood wit blauwe marsepein en een goud kroontje!

Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze Konings cupcakes kan maken!
We beginnen met het bakken van de cupcakes! Zie recept in een eerder artikel van mij : vanille cupcakes

Wat hebben we nodig? ( voor de decoratie )
* Rode marsepein
* Witte marsepein
* Blauwe marsepein
* Eventueel Goud spray of oranje marsepein.
* Ronde uitsteker of een glas
* Een mal of uitsteker van een kroon

Hoe maken we het?
We beginnen met het uitrollen van het marsepein. Rol de drie kleuren marsepein apart van elkaar uit. Snijd van iedere kleur een strook uit van ongeveer 1,5 cm. Leg de stroken onder elkaar rood, wit en blauw. Rol nog 1 keer met je deegroller eroverheen zodat het dezelfde dikte heeft. Druk met een uitsteker of glas de rondjes uit.

Het kroontje heb ik gemaakt door middel van een siliconen mal. Maar je kan hier ook een uitsteker voor gebruiken of zelf uitsnijden. Zoek via Google een tekening van een kroon, print en knip het uit. Dit leg je op een uitgerold stuk marsepein en met een mesje snijd je het kroontje uit. De kroon heb ik gemaakt van witte marsepein en gespoten met goud spray. Je kan de kroon ook in het oranje maken of een andere mooie kleur.

Als de cupcakes klaar zijn en afgekoeld spuit je met vanille crème een cirkel op je cupcake. Op de toef crème plaats je het rood, wit en blauwe rondje en daarop plak je het kroontje door middel van een beetje water, jam of vanille crème.

Heel veel bakplezier en een fijne koningsdag!!  

Konings cupcakes

 

0 reacties op “Konings cupcakesVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *