recept chocoladetaart

Chocoladetaart met witte chocolade créme

Een heerlijke chocoladetaart gevuld met witte chocolade crème. Het water loopt in je mond.. Ik probeer diverse smaken uit om de chocoladetaart te vullen maar ik weet bijna zeker dat dit echt de meest lekkerste combinatie is. Soms heb je gewoon een chocolade momentje nodig.. Genieten dus!!

Wat hebben we nodig? ( 9 personen )
*
150 gram chocoladebiscuit mix
* 2 eieren
* Bakblik vierkant (15cm)
* 50 gram mix voor gele room
* 125 gram warme melk
* 20 gram poedersuiker
* 175 gram roomboter
* 100 gram witte chocolade
* 75 gram pure chocolade

Hoe maken we het?
Verwarm de oven op 150 graden. Doe de chocoladebiscuitmix met de eieren en 20 ml water in de kom en mix het tot een glad beslag. Vet het bakblik in met boter of bakspray. Doe het beslag in de bakvorm en bak de taart 10 minuten op 150 graden ( zo blijft de bovenkant mooi plat ) en daarna 20 minuten op 175 graden.
Heb je geen vierkant bakblik? Geen probleem! Kan natuurlijk ook in een rond bakblik.

Mix de poedersuiker, warme melk en de mix voor de gele room tot een gladde massa. Mix daarna de zachte boter erdoorheen tot een luchtige crème. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat deze even afkoelen en spatel de chocolade door de crème heen. Zet de chocolade crème even in de koelkast. Na 15 a 30 minuten haal je de crème uit de koelkast en vul je de spuitzak.

Snijd het biscuit in 3 lagen. Haal de bovenste 2 lagen eraf, en vul de onderste laag met crème. Plaats de middelste laag er op en vul deze ook met een laag crème. Als laatste de bovenste laag erop en je taart is zo goed als af!

We decoreren de taart met een laag pure chocolade. Je smelt de pure chocolade au bain-marie en verdeel het over de bovenkant van de taart. Strijk dit glad met een paletmes. Ik had nog een beetje chocolade crème over en heb daar toefjes van gemaakt, daarna nog wat gesmolten chocolade erover en de taart is klaar.

Heel veel bakplezier!

recept chocoladetaart
recept chocoladetaart

 

 

0 reacties op “Chocoladetaart met witte chocolade crémeVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *