recept witte chocolade cupcakes

witte chocolade cupcakes

Komend weekend is het Pasen en er zijn heel veel recepten die je kunt maken. Ze zien er allemaal te lekker uit. Ik kies dit jaar voor een heerlijke witte chocolade cupcakes.
Qua decoratie heb ik gekozen voor een toef crème met marsepein decoratie en dragee eitjes met chocolade schaafsel. Deze cupcake kan je natuurlijk altijd maken alleen doe je er dan andere decoratie op.

Wat hebben we nodig?recept witte chocolade cupcakes
( Voor 12 cupcakes )
* 125  gram zachte roomboter
* 200 gram suiker
* 75 gram zelfrijzend bakmeel
* 115 gram bloem
* 125 ml melk
* 1 ei
* 100 gram witte chocolade
* 1 theelepel vanille extract

Hoe maken we het?
Meng de boter, suiker, melk en witte chocolade in een steelpannetje op laag vuur. Laat het geheel koken en blijf roeren totdat alles gesmolten is en het een gladde massa word. Giet het mengsel in de mengkom en laat het 5 a 10 minuten afkoelen.
Klop daarna het ei los en voeg samen met het bloem en zelfrijzend bakmeel toe aan het mengsel.
Klop het rustig door totdat alles goed gemengd is met elkaar. Voeg de vanille extract toe en mix het nog even 1 minuut goed door.
Vul de baking cups voor ongeveer 2/3 met het mengsel. Dit doe je makkelijk met een ijsschep. Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten op 175 graden.

witte chocolade cupcakes

Hoe maken we de marsepein decoratie?
Je steekt een rondje uit voor de onderkant van de decoratie. Ik koos voor een rondje met een sierlijk randje. Je kunt dit ook doen met een limonade glas. Het eendje maak je met gele marsepein, je steek 2 rondjes uit de ene iets groter dan de andere. Het vleugeltje maak je door een kegel uit te snijden uit gele marsepein. Het snaveltje en de voetjes maak je met oranje marsepein, dit snijdt je uit met een mesje. Met een eetbare stift zet je een stipje op het hoofdje van de eend en zo kan het eendje ook kijken 😉
Je kunt ervoor kiezen om een toef crème op de cupcake te spuiten, je kan ook de marsepein decoratie vast maken op de cupcake met een beetje jam of chocoladepasta!
De andere cupcakes heb ik versierd met dragee eitjes. Eerst een toef créme of slagroom en daarop de dragee eitjes. Hier kun je natuurlijk ook kiezen voor paaseitjes. En gedecoreerd met schaafsel van witte chocolade.

Heel veel bakplezier en een vrolijk pasen!!

recept witte chocolade cupcakes

0 reacties op “witte chocolade cupcakesVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *