cupcakes

Vanillecrème

Vanillecrème is een onmisbaar recept. De basis van een heerlijke taart of cupcake. Met deze crème kun je alle kanten op. Door diverse smaakstoffen/ingrediënten toe te voegen maak je de heerlijkste vullingen. Maar ook ideaal om toeven op je cupcakes te spuiten. Een recept om op te slaan in je favorieten.

Wat heb je nodig? (voor 15 a 20 toeven of een taartje van 20 cm 2 keer vullen )
* 200 gram zachte roomboter
* 200 gram poedersuiker
* 50 gram bloem
* 250 ml melk
* 1 zakje vanillesuiker


Hoe maken we het?
Doe de melk en het gezeefde bloem in een pannetje en zet het pannetje op het vuur. Breng dit aan de kook terwijl je de bloem met het melk goed doorklopt. Zorg dat er geen klontjes komen. Als het kookt zet je het vuur laag. Laat dit ongeveer 5 minuten op laag vuur staan zodat het dikker wordt. Zodra het dik genoeg is zet je het vuur uit en doe je het mengsel in een kom. De kom bedek je met huishoudfolie en je laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de roomboter ,vanillesuiker en poedersuiker in een andere kom totdat alles goed gemengd is met elkaar. Zodra het mengsel van melk en bloem is afgekoeld voeg je dit toe bij de mix  van boter, poedersuiker en vanillesuiker. Dit mix je goed door elkaar ongeveer 5 minuten. Laat de crème even een half uur opstijven in de koelkast en hij is klaar voor gebruik.

Heel veel bakplezier!

cupcakes babyshower

 

0 reacties op “VanillecrèmeVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *