Het basis recept voor vanille cupcakes is onmisbaar in je receptenboekje;) Je kan natuurlijk allerlei producten toevoegen aan de cupcakes om er een andere draai aan te geven. Houd mijn blog in de gaten voor verschillende suggesties!
Hoe maken we het? Verwarm de oven op 180 graden.
Zorg dat de producten op kamertemperatuur zijn. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg daarna één voor één de eieren toe en meng ze er goed doorheen. Voeg een snufje zout eraan toe. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe. Mix het op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Doe de baking cups in het bakblik, en vul de cups tot ongeveer 2/3 met het beslag. Bij het vullen van de cups is het makkelijk om een ijslepel te gebruiken. 1 bolletje beslag is voldoende voor 1 baking cup.
Bak de cupcakes in 18 a 20 minuten gaar. Zeker weten of je cupcakes gaar zijn, prik er een saté prikkertje in. Zitten er kruimels aan, dan is de cupcake nog niet gaar.
0 reacties op “Vanille cupcakes”Voeg die van jou toe →