sinterklaas speculaastaartjes

Sinterklaas is weer in het land, een heerlijke drukke tijd!
Met allerlei lekker snoepgoed in de winkels.
Bij Sinterklaas hoort natuurlijk speculaas, de geur van speculaas laat je het water in de mond lopen.
Deze keer heb ik speculaastaartjes gemaakt. Niet de grote die je in de winkel koopt maar een kleiner formaat, een 1 persoon taartje. Een niet te moeilijk recept en gewoon uit een pakje 😉

Wat heb je nodig?
cupcake bakblik
bakspray of zachte boter

1 pak koopmans speculaas
150 gram roomboter
1 pakje dr oetker amandelspijs
1 ei
4 eetlepels water
1 zakje dr oetker garneeramandelen ( deze heb ik achterwege gelaten )
ronde uitsteker circa 5 cm

Hoe maken we het?
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Roer de boter zacht in een kom met 2 eetlepels water en het zakje mix.
Dit kun je het beste doen met deeghaken. Eventueel kun je dit ook met je handen kneden tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 3 delen en leg dit in de koelkast.
Ondertussen voeg je in een andere kom de amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water tot een gladde massa.

Spray of vet het bakblik in met boter. Gebruik 2 delen van het deeg om het bakblik te bekleden. ( zie foto )
Verdeel het amandelspijs over alle taartjes. Druk dit met een natte lepel aan. ( zie foto )
Rol het restant deeg uit en steek hier 12 rondjes uit. Leg dit op de taartjes en druk het voorzichtig aan. ( zie foto ) Bestrijk alle taartjes met het ei en garneer het eventueel naar wens met garneeramandelen.

Bak dit in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven!

Heel veel bakplezier en een fijne Sinterklaas!!

 

0 comments on “sinterklaas speculaastaartjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *