recept paaskoekjes

Paaskoekjes

Nog even last minute Paaskoekjes bakken. Dochter helpt altijd graag mee en vooral met koekjes bakken. Uhm het deeg opeten doet ze vooral…

Een simpel recept, maar het resultaat is heerlijk. De meeste ingrediënten heb je vaak in huis. Ik heb de koekjes gedoopt in chocolade, wat het koekje helemaal afmaakt in stijl van de Pasen.

Wat hebben we nodig?
( voor ongeveer 25 koekjes )

* 250 gram roomboter
* 300 gram bloem
* 100 gram poedersuiker
* 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanille suiker
( voor de chocolade dip )
* 150 gram witte chocolade
* kleurstoffen
* Cacaopoeder
* vanille extract

Hoe maken we het?
Je begint met het maken van het koekdeeg. Je mengt de zachte boter met de poedersuiker. Dit mix je goed door zodat alle poedersuiker door de boter heen zit. Voeg de vanille extract / vanillesuiker
 toe en mix het er goed doorheen. Als laatste voeg je de bloem toe. Mix / kneed het goed door zodat je er een bal van kan maken.
Doe het deeg in een zakje en leg dit in de koelkast voor een klein uurtje.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit en steek vormpjes uit. Het deeg loopt niet uit, ideaal om verschillende vormen te gebruiken. Leg alle koekjes op een bakplaat en bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten.

recept paaskoekjes

Als de koekjes klaar zijn laat je ze even afkoelen voordat we ze gaan dopen in chocolade.
Het chocolade smelt je au bain marie, als je het chocolade een kleurtje wil geven doe je dat zodra het chocolade gesmolten is. De koekjes doop je 1 voor 1 in de chocolade. Je kan er voor kiezen om het koekje geheel de dopen of voor een deel.

Ik heb de koekjes op 2 verschillende manieren gedecoreerd.
– Je vult 3 spuitzakken met verschillende kleuren chocolade. Met een klein spuitmondje erop. Je doopt het koekje in het geheel in de chocolade. Met de verschillende kleuren trek je lijnen over het gedoopte koekje. Met een klein saté prikkertje ga je van boven naar beneden door de lijntjes chocolade, de keer op ga je met het prikkertje van onder naar boven. Zo ontstaat er een speels effect.
– Je vult een kopje/glaasje met een klein laagje vanille extract. Hier voeg je een schepje cacaopoeder aan toe. Dit meng je goed met elkaar. Je doopt de koekjes in het chocolade. ( bij mij zijn ze gedoopt in groene chocolade ) Je doopt een kwast in het mengsel van vanille extract en cacaopoeder. Je houd de kwast 15 a 20 cm boven de gedoopte koekjes en je tikt met een lepel tegen de kwast aan. Hierdoor ontstaan spikkels op je koekje.

Heel veel bakplezier!!

recept paaskoekjes

 

0 reacties op “PaaskoekjesVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *