karamel cupcakes

Karamel cupcakes

Avonden lang zit ik te zoeken naar heerlijke recepten. Zoeken naar een recept dat als je het leest, gelijk denkt dit moet ik maken. Bij dit recept had ik dat gevoel. Het water loopt in mijn mond en de dag erna gelijk naar de supermarkt de ontbrekende ingrediënten gehaald en vanmorgen aan het bakken gegaan. Aan dit recept heb ik mijn eigen draai gegeven en ik moet zeggen ze zijn heerlijk!! Je moet ze wel gelijk eten als ze iets zijn afgekoeld, maar daar hebben wij geen moeite mee.

Wat hebben we nodig? ( 12 cupcakes )recept karamel cupcakes
*
125 gram roomboter
* 180 gram lichtbruine basterdsuiker
* 180 gram zelfrijzend bakmeel
* 125 ml melk
* 2 eieren
* 12 stukjes karamel/ fudge

Voor de topping:
*
250 ml slagroom
* 2 eetlepels suiker
* Kleine stukjes karamel

Hoe maken we het?
Verwarm de oven op 180 graden.
De zachte boter mix je in een kom en voeg de basterdsuiker toe.  Mix het goed door elkaar totdat het goed door elkaar gemengd is. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het zelfrijzend  bakmeel in gedeeltes toe, als het goed gemengd is voeg je de melk toe. Mix alles goed door tot een luchtig beslag. Vul de baking cups tot 2/3 vol. dit doe je makkelijk met een ijsschep. Bak de cupcakes ongeveer 8 minuten , na de 8 minuten doe je het stukje karamel/ fudge in het midden van de cupcake en bak je de cupcakes nog 12 a 15 minuten.  Voor de topping gebruik ik slagroom. De slagroom mix je met 2 eetlepels suiker goed door totdat het goed stevig is. Spuit de slagroom op de cupcake vlak voordat je ze gaat opeten. Strooi er wat kleine stukjes karamel overheen.

Heel veel bakplezier!

recept karamel cupcakes

 

 

 

 

0 comments on “Karamel cupcakesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *