Cupcakes met chocolade

Een mooie dag vandaag, zonnetje schijnt de keuken in. Ik krijg dan zin om wat lekkers te maken en gelukkig mijn dochter ook. Zij mag kiezen, koekjes of cupcakes. Ze kiest voor cupcakes met prinsessen. Oh toch geen prinsessen want papa houdt daar niet van. Doe maar met chocolade dat vind hij wel lekker. Heerlijke vanille cupcakes gevuld met chocolade, toef crème erop.
Dat is toch heerlijk..

We kiezen vandaag voor de makkelijke optie. Cupcakes mix van Funcakes en de chocolade vulling van dr. Oetker. Zie mijn vorige artikel voor een uitgebreid cupcakes recept.

Wat hebben we nodig? ( voor 12 cupcakes )recept chocoladecupcakes
* 250 gram Cupcakesmix
* 125 gram roomboter
* 3 eieren
* Zakje vanillesuiker
* Bakblik
* 12 baking cups
* Dr. Oetker chocoladevulling
* Créme voor de toefjes ( je kunt ook slagroom gebruiken )

Hoe maken we het?
We verwarmen de oven op 180 graden. In de beslagkom doen we 125 gram zachte roomboter, 250 gram cupcakes mix, 3 eieren en een zakje vanillesuiker. Dit mixen we een paar minuten totdat alles goed gemengd is. We doen de baking cups in het bakblik, en vullen deze met het beslag. 2/3 vol is genoeg. Je vult de baking cups makkelijk met een ijsschep. De cupcakes bak je in 18 a 20 minuten goudbruin. Altijd even controleren met een prikkertje of ze gaar zijn.

Zodra de cupcakes een beetje afgekoeld zijn kunnen we ze gaan vullen. Bij de chocoladevulling van dr. Oetker zit een handig spuitmondje aan vast. Je prikt het in de cupcake en vult hem voorzichtig met chocolade.

 recept cupcakes chocolade

Als alle cupcakes gevuld zijn spuiten we er een toef crème/slagroom op. Om het mooi te maken heb ik een reep melkchocolade geraspt en over de crème gestrooid!

Heel veel bakplezier!!

0 reacties op “Cupcakes met chocoladeVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *